Ferie i Spania - Alcudia

 

Mer om Spania

Hvis man ankommer Mallorca (Palma) med fly, venter en 6 mil lang busstur fra flylplassen før du ankommer Alcudia. Opprinnelig er Alcudia en gammel by der fiske har stått sentralt, men de siste tiårene har turismen fått det meste av oppmerksomheten. Det behagelige klimaet og den 14 kilometer lange sandstranda forklarer hvorfor Alcudia blir besøkt av flere tusen nordmenn hvert år.

Fortvil ikke om du har glemt baderinger og luftmadrasser når du ankommer Alcudia Beach. Langs hovedveien som går like overfor stranda finnes et meget godt utvalg av butikker som selger alt du måtte trenge på stranda; være seg solkrem, solbriller, badeballer eller noe kaldt å drikke. På selve stranda blir du møtt av myk og behagelig sand på ei strand som strekker seg et godt stykke bakover i terrenget. Stranda er også meget langgrunn, og du kan faktisk oppleve at den også blir grunnere igjen 20-30 meter fra stranda. De fleste hoteller er plassert langs hovedveien, og avstanden til stranda er da meget kort. Ved å ligge i Middelhavet er du sikret gode badetemperaturer utover sommeren og høsten.

Hotellene ligger tett langs Alcudia Beach, og her er det mye å velge i for de som velger Alcudia som feriemål. Svært mange hoteller er tilpasset barnefamilier, noe som viser igjen på alt fra menyer og underholdning til basseng og uteområde. 

En tur til Alcudia by er også å anbefale. Byen ble grunnlagt på 1300-tallet og er opprinnelig en by preget av fiske og handel. En bymur, også den fra 13000-tallet, strekker seg rundt hele byen. I de senere år er det brukt store ressurser på den gamle byen, og dette har vært mulig takket være de store inntektene man får fra turismen.

Mer om Spania

 

Ansvarlig for innholdet: Magnus Tangen. Kontakt ferieispania.com