Ferie i Spania - Fly og transport

 

Mer om Spania

Spania, med alle sine mest populære feriemål, er lett tilgjengelig for nordmenn. Flyforbindelsen er meget god, noe som både skyldes de mange charterturene som settes opp samt Spanias sentrale beliggenhet med kommunikasjonsknutepunktene i storbyene Madrid og Barcelona. Om man ikke finner direktefly til reisemålet, er det derfor likevel ofte mange alternative reiseruter.

På den spanske nordkysten finnes mange populære feriemål, både for spanjoler og utenlandske turister. Flyplass finner du i byer som; Bilbao, Santander, San Sebastian og Santiago. Den sørlige delen av Spania er også lett tilgjengelig. Flyplass finner du blant annet i byer som Valencia, Alicante, Malaga og Gadiz; for å nevne noen. Prisene på flybillettene er like variable som ellers i Europa. Her gjelder det altså å ta seg tid til å lete opp ulike reiseruter og helst på alternative ankomst- og avreisetidspunkt. Det kan være mange tusen å spare ved å bruke tid på denne delen av reiseplanleggingen.

I likhet med de fleste andre land er kollektivtrafikken best i tettbygde strøk og i byene. Selv storbyer som har undergrunnsbane har i tillegg et godt utbygget busstilbud. Dette skyldes selvsagt at bussene kan dekke områder der tog og undergrunnsbane ikke kommer til. Taxi er det også rikelig av, og prisene er noe lavere enn i Norge. Natt-taksten kan imidlertid være svært spenstige, og det er lov å spørre før man setter seg i bilen.

Både i hovedstaden Madrid og i storbyen Barcelona er man velsignet med undergrunnsbane (metro). I storbyene er metroen det enkleste, billigste og ofte mest effektive transportsmiddelet. Når du ankommer en storby bør du raskt skaffe deg et kart over stasjonene. Metroen har ofte avgang og prisen i Madrid er 1 Euro (ca. 8 kr.) uansett hvor i byen du vil reise til.

Mer om Spania

 

Ansvarlig for innholdet: Magnus Tangen. Kontakt ferieispania.com