Ferie i Spania - Gran Canaria

 

Mer om Spania

Kanariøyene er et av de få reisemål i Europa som kan tilby sommervarme også i vinterhalvåret. Av disse øyene er Gran Canaria den sørligste, og gjerne den man setter størst lit til når det gjelder været i den kaldeste årstiden.

Gran Canaria er den tredje største av de spanske øyene som ligger vest av Afrika. Bare Tenerife og Fuerteventura er større. Øya er karakteristiske med sin runde form og sitt vulkanske opphav. Gran Canaria har omlag 800 000 innbyggere hvorav halvparten bor i hovedstaden Las Palmas (de Gran Canaria). Her finner vi også den flotte stranda Las Canteras. På øya finner vi også kjente turistmål som Playa del Ingles og Puerto Rico (som vi ser litt fra havna av på bildet nedenfor).

I et ellers så goldt landskap har Gran Canaria profitert på sin stabile leveranse av sol, strender og sommer gjennom det meste av året. Nye hoteller dukker opp, og nye områder blir utbygget for turisme. Vakker beplantning, lekeparker, promenader og rene strender gjør Gran Canaria til et yndet mål for charterturister. I tillegg tilbys et stort utvalg av aktiviteter innen vannsport og golf (og minigolf).

På Gran Canaria kan du forvente temperaturer på mellom 20 og 26 varmegrader gjennom det meste av året. Det blir sjelden (eller aldri) kaldere enn 10 grader om natta vinterstid. Det hender at østlige vinder (fra Sahara) fører til korte perioder med temperaturer på over 35 grader om sommeren. Været akkurat nå ser du nedenfor.

Click for Las Palmas De Gran Canaria, Canary Islands Forecast

På øya finner man et godt utbygd veinett langs kysten, og dels innover på øya. Transport er viktig, og på øya tar man årlig imot over 2 millioner turister. Nye områder tas i bruk for å glede solhungrige feriegjester, og på bildet over ser vi et motiv fra Amadores der hoteller og badestrand er opparbeidet for turister.

Selv om Kanariøyene ligger langt borte fra Norge, tilbys det ofte rimelige turer til øyene. Leter du opp restplasser om høsten og vinteren, kan du få mye for en rimelig penge. Eget feriehus på Gran Canaria kan leies.

Mer om Spania

 

Ansvarlig for innholdet: Magnus Tangen. Kontakt ferieispania.com   Bilder fra Gran Canaria: Synnøve T. Stub