Ferie i Spania - Klima og temperatur

 

Mer om Spania

I og med at Spania strekker seg over et stort område, og også omfavner Mallorca og Kanariøyene, er det dels stor forskjell på temperaturene og været i de ulike ferieområdene. 

Kanariøyene finner vi lengst sør; vest for Nord-Afrika. Blant disse finner vi populære feriemål som Lanzarote og Tenerife. I denne delen av Atlanterhavet er klimaet stabilt varmt gjennom det meste av året. Varmen fra Atlanterhavet holder temperaturen oppe også om vinteren, og selv i perioden november - mars kan man forvente temperaturer på over 20 grader midt på dagen. Om natten faller temperaturen, men da sjelden under 14 grader. 

Vår, sommer og høst kan det forventes varme dager og om sommeren er det vanligvis over 30 grader og lune kveldstemperaturer på godt over 20 grader. Det faller lite nedbør på Kanariøyene, noe landskapet også bærer preg av. Når det først regner (senhøstes og vinter), så regner det skikkelig.  Nedenfor ser du værvarsel for Lanzarote akkurat nå:

Click for Lanzarote, Canary Islands Forecast

I Middelhavet har også Spania populære feriemål, og da ikke bar på sørkysten av fastlandet. Mallorca ligger midt i den vestlige delen av Middelhavet, og byr også på stabilt varm og fint sommervær. Her kan man imidlertid ikke forvente sommertemperaturer gjennom vinteren. Da faller temperaturen til 12-15 grader og vintermånedene er også de mest nedbørsrike på Mallorca. 

Fra april kan man forvente over 20 varmegrader, og i perioden juni - september må man være forberedt på temperaturer over 30 grader. I august, som er den varmeste måneden, kan det bli for varmt for enkelte, og da særlig for barn og eldre. Nedenfor ser du været på Mallorca akkurat nå:

Click for Palma de Mallorca, Spain Forecast

Fastlandsdelen av Spania er stor, og her er det også tidvis store variasjoner med hensyn til vær og temperatur, selv om det meste føles godt og varmt for nordmenn. Generelt kan man si at midtre og sørlige deler av landet har de høyeste temperaturene gjennom året. Byene på nordkysten har også høye sommertemperaturer, men da ikke så ekstreme som man kan forvente i Madrid og noen ganger i kystbyene i sør. 

De fleste spanjoler har ferie i august, som er den varmeste måneden. Mange reiser da på ferie til byer langs nordkysten der været er fint og varmt, men uten den ekstreme varmen man eksempelvis kan oppleve i Madrid midtsommers. Nedenfor kan du selv se ulikheter i været mellom Santander og Madrid.

Click for Santander, Spain Forecast

Click for Madrid, Spain Forecast

Mer om Spania

 

Ansvarlig for innholdet: Magnus Tangen. Kontakt ferieispania.com