Ferie i Spania - Lanzarote

 

Til forsiden

Kanariøyene er et av de sikreste feriemål dersom du ønsker sommertemperaturer også sent på høsten og tidlig på våren. Av disse øyene som ligger vest av Nord-Afrika er Lanzarote er en av de mest besøkte, og på et gammelt vulkansk landskap har idylliske byer og ferieparadis slått rot.

De fleste større byene på Lazarote ligger langs østkysten, og det er på den sørlige delen av øya vi finner de mest populære. Midt på den østlige kyststripen ligger flyplassen; like ved Arrecife som med sine omlag 48 000 innbyggere er øyas hovedstad. Like nord ligger Costa Teguice og mot sør følger feriebyen Puerto del Carmen. På sørspissen av øya ligger vakre Playa Blanca. Mange av hotellene og ferielandsbyer har dukket opp på kyststrekningen i tilknytning til disse byene.

Lanzarote er den østligste av Karnariøyene, og ettersom dette er spansk territorium, snakker innbyggerne spansk. Selv om du finner mange sandstrender langs kysten, er landskapet preget av de mange tidligere vulkanutbruddene. Over 100 vulkaner hadde utbrudd på begynnelsen av 1700-tallet, og 50 kvadratkilometer av øyas areal ble da dekket med lava. Da har nå ikke vært utbrudd siden 1824, men mange steder ser man tydelig hvordan tidligere utbrudd fremdeles preger terreng og landskap. 

Hvis du tar en busstur til de indre delene av øya, vil du også se terrasselignende jordbruksområder. Noen steder er små jordlapper - gjerne bare for å gi næring til et tre - omringet av en lav steinmur for å begrense errosjon. Fiske og jordbruk er fremdels viktig for øya, og bøndene tar godt vare på det som måtte finnes av jord og vekstområder i et goldt landskap. 

I løpet av de siste 50 år har turismen blomstret og nå overtatt som den viktigste næringen på Lanzarote. Vil du ha en pause fra strand og basseng, finnes det opplevelsesturer som kan anbefales. På øya finnes et delfinmuseum, eller man kan oppleve en ridetur på hest gjennom vulkansk landskap. Også dyreparken Rancho Texas er verdt et besøk. Der får man blant annet oppleve store rovfugler på nært hold under et fugleshow (bilde over).

Til forsiden

 

Ansvarlig for innholdet: Magnus Tangen. Kontakt ferieispania.com