Ferie i Spania - Shopping og mat

 

Mer om Spania

En naturlig del av en ferie i Spania er å rusle gatelang for å få med seg hva som tilbys i butikkene. Mat må man også ha, og dermed har man mulighet til å sette seg inn i spanjolenes matvaner og prøve nye smaker og fremmede matvarer.

I de fleste mindre feriebyer blir du møtt av promenader der suvenirer, solkrem og badeballer reflekterer utvalget, men beveger du deg inn til sentrumsområdene vil du finne helt andre typer butikker. Spanjoler er opptatt av mye av det samme som nordmenn, og derfor finner du alltid butikker som tilbyr klær, sko og smykker, men utvalget er gjerne noe mer uvant og spennende. I flere spanske store og små byer er det også markeder. De er heller ikke fri for suvenirer, men der er det også rikelig med lokale produkter. Der har du mulighet til å finne mye rart som fremstilles av frukt, nøtter, bær, krydder og grønnsaker. Lokale jordbruksprodukter (ost, vin og likør) kan også gi nye smaksopplevelser.

I storbyene er handelslivet moderne og hektisk. Store kjøpesentre og kjente merkenavn og nisjeprodukter trekker til seg både spanjoler og turister. Spanjolene handler på ettermiddag- og kveldstid, og da kan de blir meget trangt om plassen i de mest populære handlegatene i storbyene. Her finner man alt mulig, og det er gjerne like dyrt og eksklusivt som andre spanske produkter er billig og ordinært.

Kafeer og restauranter er det mange av over alt i Spania. Lokalbefolkningen tar gjerne en kopp kaffi på en kafe før de går på jobb. Lunch tas gjerne etter tolv, og prisen (forrett, liten hovedrett og kaffi/dessert) koster gjerne omlag 80 kroner. Mat er billig i Spania, men i flere av de større byene kan du alltids finne restauranter som tilbyr noe mer eksklusivt, og da blir også prisen deretter.

Mer om Spania

 

Ansvarlig for innholdet: Magnus Tangen. Kontakt ferieispania.com