Ferie i Spania - Alicante

Alicante strand

 

Mer om Spania

Palmera park i Alicante

Alicante er en storby i norsk målestokk, og samtidig en spansk provins i sterk vekst. Dette skyldes i hovedsak turismen som har omfavnet Alicante med sine vakre strender og sitt behagelige klima. 

Vakkert beliggende midt på Spanias sørilge kystlinje (Costa Blanca), ligger Alicante lagelig til for den som ønsker en lang turistsesong i Spania. Det varme klimaet har lenge vært utnyttet til dyrking av frukt, grønnsaker og produksjon av vin og olivenolje. Området bærer fremdeles preg av dette, men i dag er byen først og fremst en havneby som satser på turisme samt tradisjonell industri. I Alicante by bor det over 334 000 inbyggere, og folketallet økes betraktelig når sommervarmen inntar Middelhavet.

Alicante i Spania

Bosetting i området strekker seg over 7000 år tilbake i tid. På det lyse fjellet (i bakgrunnen på bildet over) ble det bygget et fort for over 2200 år siden. Fortet - Santa Barbara - med sine murer ruver fremdeles over havnebyen, og er i dag en viktig turistattraksjon. I Alicante er det også mange spor fra en lang periode under romersk herredømme.

Santa Barbara i Alicante

I dag er Alicante mest kjent for sol, varme og sin hvite kystlinje (Costa Blanca) der man kan nyte livet på sandstrender langs Middelhavet. Flere nordmenn har kjøpt sin egen leilighet i området, og Alicante er en by man gjerne reiser tilbake til. Her har man flyplass, parker, restauranger, båthavn og togforbindelse. Ønsker man noe annet enn charterferie, kan man leie egen ferieleiligeht via internett gjennom flere selskap.

Alicante fort

Mer om Spania

 

Ansvarlig for innholdet: Magnus Tangen. Kontakt ferieispania.com Foto: stock.xchng/Jesus Manuel Nieto Bobadilla